Author Topic: Alias file import problems  (Read 10094 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline epoxid

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Alias file import problems
« on: October 03, 2010, 12:25:45 am »
I try to import a wire, which I receive an error message. Alias file is created in 2011. The error message is just a demo license limitation or I do something wrong in the import process? Any suggestion is welcome

guest84672

  • Guest
Re: Alias file import problems
« Reply #1 on: October 03, 2010, 07:08:05 am »
Is ALIAS installed?

Offline epoxid

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Alias file import problems
« Reply #2 on: October 03, 2010, 08:22:40 pm »
Yes, version 2011 64 bit, on win 7 enterprise 64 bit.

Offline Admin

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 48
Re: Alias file import problems
« Reply #3 on: October 04, 2010, 01:15:31 am »
Can you check if the Alias bin folder is part of the PATH environment variable?
It should be by default when Alias is installed.

Claus

Offline epoxid

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Alias file import problems
« Reply #4 on: October 04, 2010, 10:26:30 am »
yes i have something like that "C:\Program Files\Autodesk\Alias2011\bin;"

Offline Admin

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Posts: 48
Re: Alias file import problems
« Reply #5 on: October 04, 2010, 01:48:40 pm »
Try to remove c:\Program Files\KeyShot2\bin\luxion_geometry_wire and retry.

Thanks,

Claus

Offline murtyatvur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Alias file import problems
« Reply #6 on: October 05, 2010, 04:55:47 am »
Hey there,
I am a daily Alias Studiotools user, I have Studiotools 2010 installed and running on my Windows XP SP2 32 bytes computer ... I installed the demo keyshot 2.1 and tried to import a wire file and I have the similar problem ... I have all the Alias environmental variables running good ...

I am attaching the screenshots of the steps ... There s one step different than "epoxid" s problem ..  But mainly, the problem is the same, that I cannot import wire ...


Mainly, step 1 is my opening screen on Keyshot,
          step 2, I select to import the wire file ...
          step 3 , Processing screen, which never starts to import ( though I wait for minutes and minutes, nothing starts ... )
          step 4, is when I give up waiting and cancel the importing ...



Plus;
I also tried to remove the "c:\Program Files\KeyShot2\bin\luxion_geometry_wire and retry" as it was suggested above to epoxid , but then it jumps from step 2 to step 4 ... So the problems occurs even before trying to start the process ...




guest84672

  • Guest
Re: Alias file import problems
« Reply #7 on: October 05, 2010, 07:45:04 am »
We will look into this.

guest84672

  • Guest
Re: Alias file import problems
« Reply #8 on: October 05, 2010, 05:06:25 pm »
Is this on 32 or 64bit? We just did a fresh install on 64bit, removed the luxion_geometry_wire folder, and it was all working!

Again, ALIAS has to be installed.

Offline murtyatvur

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Alias file import problems
« Reply #9 on: October 05, 2010, 11:00:22 pm »
I have windows XP SP2 32 bit ... Alias is already running perfectly ... I installed a fresh setup of keyshot 2.1 demo ... I tried removing the luxion_geometry_wire folder from keyshot, but it's still not working ...

Offline epoxid

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Alias file import problems
« Reply #10 on: October 05, 2010, 11:47:55 pm »
ok! fresh setup keyshot 2.1 64 bit over windows 7 64 bit with Alias Automotive 2011 64 bit installed. Admin account. Same result. Does not work.
Are you using something like .NET or Visual C or anything else that would be installed to make the connection between applications?

guest84672

  • Guest
Re: Alias file import problems
« Reply #11 on: October 06, 2010, 09:13:42 am »
No we are using none of that stuff. Can you check and see what the value of the PATH variable is - this is what we re looking for in order to locate the dll's. Please post so we can take a look.


Offline epoxid

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Alias file import problems
« Reply #12 on: October 06, 2010, 10:35:47 am »
OK, everything's okay, I manualy rewrote the  path for Alias (ALIAS_LOCATION C: \ Program Files \ Autodesk \ Alias2011 \ bin), I wiped folder said. Now everything works. Thanks for promptness.

guest84672

  • Guest
Re: Alias file import problems
« Reply #13 on: October 06, 2010, 04:38:15 pm »
Ah - good! That is the glitch. There are 2 folders - luxion_geometry_wire and luxion_geometry_wire64. You need to remove the one that is not corresponding to the ALIAS version you are using, i.e. if you use ALIAS 64bit then remove luxion_geometry_wire or vice versa.

Hope this makes sense. Will be fixed in the next update.

Offline Brian Townsend

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
Re: Alias file import problems
« Reply #14 on: October 06, 2010, 05:10:45 pm »
Here is an image for reference. Hope this helps!

Brian