Author Topic: Plugin import issues KeyShot and Solidworks  (Read 3247 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Plugin import issues KeyShot and Solidworks
« on: August 30, 2014, 07:38:41 am »
Hi there,

I'm new to KeyShot and trying to make it work with SolidWorks R14.

I installed the plugin 3.0 for solidworks to import my model in KeyShot. When I use render from the plugin my model opened in keyshot, but way to big. I have to downscale it factor 100. At first I wasn't shure what happened since I only saw a black screen until I noticed it was way out of proportion.

The issue is, when I make a change in Solidworks and use update from the plugin, the model in KeyShot is back to it's large scale and I loose the materials I aplied earlier in KS. The changes that I made in Solidworks do update fine. It shure seems like it just produces a new model in KS instead of an update.

What could be wrong?
« Last Edit: August 30, 2014, 10:28:35 am by bart »

Offline TpwUK

  • KeyShot Beta
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2910
Re: Plugin import issues KeyShot and Solidworks
« Reply #1 on: August 30, 2014, 12:10:37 pm »
Have you set your units size in SW ? (mm, inches etc)

Martin

Offline bart

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Plugin import issues KeyShot and Solidworks
« Reply #2 on: August 31, 2014, 09:39:20 am »
Hi Martin,

Thanks for the reply. Yes unit sizes are set in SW. I have the feeling it should have something to do with the linking between the two files. I also tried to update with the export function in the KS tool, but unfortunately the same result. Like I mentioned in the original post it looks like it just creates a new file in KS since I loose all the changes that were made in KS and start from the beginning with the update geometry from SW.

Offline chen2j

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Plugin import issues KeyShot and Solidworks
« Reply #3 on: September 21, 2014, 05:23:02 am »
Same problem.I change the model scale to 0.01,then move the model,it moves pretty fast.Seems like the problem is the original scene is too small.