Author Topic: Lable transparency I got black instead of transparent  (Read 2823 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dparcell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Lable transparency I got black instead of transparent
« on: August 12, 2014, 09:09:21 pm »
Hello, realize there is a similar topic on this and I still cannot figure out why everytime I want to import my PNG into keyshot which is a logo that I want to just show up as white,     I get a black background which is not what I need.   Just need to slap this white logo onto the dark colored 3d model .      And yes I do have the setting in PS to   8bit.      I attached the file and any help is appreciated. Thanks

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
Re: Lable transparency I got black instead of transparent
« Reply #1 on: August 13, 2014, 03:41:46 am »
When I'm creating mine, I typically use the export for web setting and use 24 bit. It works great for me.

Offline m2tts

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 211
Re: Lable transparency I got black instead of transparent
« Reply #2 on: August 13, 2014, 04:51:07 am »
Make sure your image is saved in RGB format and that the png is just the white logo with no background. This will then save as a png with an alpha channel which Keyshot will use.

Offline dparcell87

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Lable transparency I got black instead of transparent
« Reply #3 on: August 13, 2014, 10:31:48 am »
Yep that was what I was doing wrong I had it set to greyscale instead of RGB . works fine now.  Hate it when lil mundane details like that can slow down you workflow. thanks guys