Author Topic: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me  (Read 7146 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mwaczkowska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Hi :) My problem is that when I load my model from Rhino i don't see it. The screen turns black, and only when click Scene- Models- i can see yellow lines around my model. No preview. I think i import files in proper way, "new material- new layer" and only solids, no surfaces.
Hope You will help becouse i have hope that I will make in this program renders for my diploma work. I have to admit that i hate v-ray :)
Well, maybe my computer is not strong enough to handle Keyshot 3?
I have dell studio 1555,
 Pentium Dual Core CPU T4200  2.GHZ
3 MB RAM
windows vista 32- bit

Thanks for help :)

Offline mwaczkowska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #1 on: May 23, 2012, 01:24:18 pm »
I forget to add, that when i choose materials and click render, it renders.
But luck of preview, black screen makes it so hard! :(

Offline Chad Holton

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
    • Portfolio
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #2 on: May 23, 2012, 03:50:34 pm »
Hi,

What version of KeyShot 3 are you running? You can find this under Help>About.

Offline mwaczkowska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #3 on: May 23, 2012, 04:21:29 pm »
Hi ;) thanks for answer :)
Its KeyShot 3 0 78

Offline Chad Holton

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
    • Portfolio
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #4 on: May 23, 2012, 05:13:43 pm »
Here's a much newer version: http://keyshot.com/forum/index.php/topic,3887.0.html

After you update, test it out and let me know if it helps or not.

Offline mwaczkowska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #5 on: May 24, 2012, 08:58:00 am »
i didn't helped, i have unistalled keyshot and installed newest  version but the problem is still the same. :(

Offline Chad Holton

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
    • Portfolio
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #6 on: May 24, 2012, 10:21:20 am »
Here's a few thing to try:

- Make sure you are running the latest driver for your video card
- Hit "H" to toggle the HUD
- Go into Edit>Preferences>Advanced and uncheck "Graphic effects"

Let me know how it goes.

guest84672

  • Guest
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #7 on: May 24, 2012, 10:43:35 am »
Also make sure that you have permission to access the content inside the KeyShot resources directory..

Offline mwaczkowska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #8 on: May 24, 2012, 11:11:50 am »
@ Chad Holton, I did what you sad and this change anything. My graphic card is ATI Mobility Radeon HD 4570

@Thomas Teger, Im not sure what you mean. I'm using trial version, and I have it since yesterday.

Offline Chad Holton

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1389
    • Portfolio
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #9 on: May 24, 2012, 11:23:25 am »
Open KeyShot and then click on the library button at the bottom. Under the environment tab is it showing anything or is it empty?

Offline mwaczkowska

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Black screen, I see my model only for a few sec, Please help me
« Reply #10 on: May 24, 2012, 11:38:18 am »
it's not empty. I have different interiors, outdoors and studios. When I choose one, and try to grab it into black window where should be model i can't see it. But if i click "render",wait a while,  there is choosen environment, for example conference room on the rendered file.