Author Topic: Materials Import - Textures / Bump Dissapear *solved*  (Read 12711 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pasu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Materials Import - Textures / Bump Dissapear *solved*
« on: December 20, 2011, 12:40:34 pm »
Hello all.

I'm using Keyshot 2.3.2, and I just imported a set of materials into my library.  I did it via the right click and import button, and it was a keyshot .mtl file.  Several of these materials have associated textures and bumps, which I went through and loaded by right clicking the material, 'edit material', and selecting the files.  I closed keyshot, opened again, and started working with my file- but all those links had broken!  The material previewed correctly (eg: a woodgrain texture appeared on the material ball), but when applied to a model, the texture was not linked anymore (appeared grey- base color of material without the texture).  

I'd appreciate any help or ideas anyone has.  Thanks!

« Last Edit: December 20, 2011, 02:30:12 pm by Pasu »

guest84672

  • Guest
Re: Materials Import - Textures / Bump Dissapear
« Reply #1 on: December 20, 2011, 12:47:13 pm »
Did you copy the textures into the texture folder.

Offline Pasu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Materials Import - Textures / Bump Dissapear
« Reply #2 on: December 20, 2011, 01:43:11 pm »
I had them in a separate folder on the desktop.  I'll put them in the keyshot textures directory - and see if that solves it.    

*edit*  Case closed.  Putting the textures into the Keyshot folder did the trick.  Thanks!
« Last Edit: December 20, 2011, 02:29:46 pm by Pasu »

guest84672

  • Guest
Re: Materials Import - Textures / Bump Dissapear *solved*
« Reply #3 on: December 20, 2011, 03:14:24 pm »
Great - KeyShot 3 is much better about this.