Author Topic: Inventor Import Problems  (Read 8501 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline brandontw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Inventor Import Problems
« on: July 19, 2011, 02:40:21 pm »
Hi Everybody...

Just joined the forum. Im trying out the trial version of keyshot to use for rendering my inventor product files. Ive tested a few, and it seems that it always comes up with a failed message, either something about fileversion, or just failed to open...

Am i doing something wrong?

Step files seem to work ok... it ripped part of my model off an enlarged it, but otherwise it worked... do i have to export to step everytime instead of loading inventor .ipt and .iam files?

I noticed some post from last year saying that you were working on inventor support. Is that still underway?

guest84672

  • Guest
Re: Inventor Import Problems
« Reply #1 on: July 19, 2011, 02:52:14 pm »
We support Inventor 2011 and 2010. Are you using Inventor 2012 by any chance?

Offline brandontw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Inventor Import Problems
« Reply #2 on: July 20, 2011, 08:34:39 am »
Indeed. I am using 2012. Any workaround to get it working? Ive been trying to export to .stp then import, but all my assemblies get torn apart, and the scale relationships get crazy. I still have not been able to successfully import my assembly for rendering.

guest84672

  • Guest
Re: Inventor Import Problems
« Reply #3 on: July 20, 2011, 05:58:06 pm »
Use the catia export from Inventor, and then import it into KeyShot. Works great.

Offline brandontw

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Inventor Import Problems
« Reply #4 on: July 21, 2011, 11:16:26 am »
I figured that out! Ive got some great shots coming through now... thanks!

It would still be nice to just load up my .IAMs without conversion, but this works. :)