Author Topic: Animation: Translation + Rotation Bug?  (Read 1766 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dshugoplt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Animation: Translation + Rotation Bug?
« on: March 06, 2018, 08:31:26 am »
Hello,

I am having trouble creating an animation with a translation movement followed by a 180º rotation.
I made a simple assembly to explain the problem.
After the translation of the small cylinder, I created a 180º rotation with a pivot point on the center of the big cylinder which is static.
The part should rotate around the big cylinder, but it looks like the pivot has moved.

Any suggestion would be helpful

Thanks!

Offline Esben Oxholm

  • KeyShot Beta
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1673
  • esbenoxholm.dk/keyshot-video-course
    • Freelance CG Artist
Re: Animation: Translation + Rotation Bug?
« Reply #1 on: March 06, 2018, 11:40:03 am »
Not the optimal solution, but if you move the part (using the move tool) to the left and then animate it back into position as a 'pre-animation-setup', then it rotates as expected after the translation if I understood you correct.

Take a look at the bip.

Cheers,

Offline dshugoplt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Animation: Translation + Rotation Bug?
« Reply #2 on: March 07, 2018, 01:20:08 am »
Not sure if this will work for me.
Because my animation is too complex and I have this type of movement in the middle of the video.

But I will give it a try.

Thanks

https://www.keyshot.com/forum/index.php?topic=3602.0
It seems Keyshot have this problem at least since 2012  ???
« Last Edit: March 07, 2018, 03:30:33 am by dshugoplt »