Author Topic: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin  (Read 6614 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« on: March 29, 2015, 09:47:20 am »
Just downloaded and installed the latest Keyshot SolidWorks plugin. Now SW crashes every time I try to use the plugin to render, or update a scene.
I'm using the educational version of SW 2014

guest84672

  • Guest
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #1 on: March 30, 2015, 05:09:32 am »
We are looking into this. Can you export a bip file?

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #2 on: March 30, 2015, 05:41:08 am »
SW crashes the second I hit "Render" or Update. Keyshot launches, and the import % window shows up, but nothing is in the KS scene. I'm happy to forward files, but am not sure what I would send?

guest84672

  • Guest
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #3 on: March 30, 2015, 06:01:40 am »
Can you try and use "export to bip" from within SW?


We are getting set up with an SW EDU license and will take a look.

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #4 on: March 30, 2015, 06:04:24 am »
Hi Thomas, just tried to export using the plugin, and get the same SolidWorks crash before it can export anything

guest84672

  • Guest
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #5 on: March 30, 2015, 08:43:06 am »
.... and it happens with any model I assume?

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #6 on: March 31, 2015, 02:49:53 am »
Yep, just tried a few other models, including creating a brand new one. All models crash once I use the KS plugin.
I didn't mentioned it originally, but in the Edu version of SolidWorks the KS plugin has always worked fine for me until this latest update.

guest84672

  • Guest
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #7 on: March 31, 2015, 04:57:24 am »
Yes we are looking into it. So far, everything looks fine on our end. No crashes.

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #8 on: March 31, 2015, 06:15:21 am »
I'll uninstall the plugin, then try a fresh install. If that doesn't work is it possible to download the previous version?

guest84672

  • Guest
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #9 on: March 31, 2015, 01:44:21 pm »
Yes - sure. Simple change the number to the previous one.

I hope to have an answer by tomorrow.

Offline Robb63

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 584
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #10 on: April 22, 2015, 05:24:34 am »
Just wanted to follow up, the new updated plugin is working for me, thanks!

guest84672

  • Guest
Re: SolidWorks 2014 Crashing With New Plugin
« Reply #11 on: April 22, 2015, 10:37:26 pm »
Excellent!! Thanks for the update.